Donació BookClub 2019

posted in: celebrations, donation | 0

Avui és 23 d’abril, Diada de Sant Jordi, i al BookClub (club de lectura en anglès) de la Biblioteca Mestra Maria Antònia, estem de celebració, doncs estem en plena lectura de la segona part de la 7a Donació BookClub, que ha estat repartida entre els clubs d’abril i maig.

Els membres del club amb els llibres de la donació BookClub 2019.
Els membres del club amb els llibres de la donació BookClub 2019.

Així, aquest mes, en comptes de ser la Biblioteca qui subministra el llibre als usuaris, són els propis membres del Club que compren el llibre i, després de llegir-lo, el donen a la Biblioteca per a què altres usuaris o altres clubs de lectura de la Xarxa de Biblioteques de Catalunya puguin programar-lo.

Aquestes donacions van començar el 2012 quan una membre del club, va tenir la idea de fer una donació com a agraïment a la Biblioteca pel servei prestat. Aquesta idea va ser molt ben rebuda i ja en portem 7!

  • El 2012 vam aprofitar l’any Dickens i vam llegir 12 obres diferents de l’autor.
  • El 2013 vam fer la donació d’11 exemplars de Fahrenheit 451 de Ray Bradbury, per tal de seguir el cicle de narratives utòpiques.
  • El 2014 va ser el torn de The Rainbow de DH Lawrence, amb 15 exemplars, un clàssic modern.
  • El 2016 vam participar amb 15 exemplars de The Girl on the Train de Paula Hawkins, un best seller del que es va parlar molt.
  • El 2017 vam participat amb 23 exemplar de To Kill a Mockingbird de Harper Lee, amb la intenció de llegir, l’any següent, Go Set a Watchman, que ja existia al catàleg de lots per a clubs de CePSE (Central de Prèstecs i Serveis Especials).
  • El 2018, per primer cop, vam decidir comprar dos llibres, ja que ens quedaven ben pocs llibres disponibles. Vam donar 10 còpies de cada: The Vegetarian by Han Kang i The Secret River by Kate Grenville, sent totes dues novel·les escrites per dones i la segona per una australiana i amb una història que succeeix en aquest país, al que no havíem viatjat encara amb les nostres lectures.
  • Aquest 2019, seguim amb la idea de fer una doble donació i hem fet 12 còpies de All the Light We Cannot See by Anthony Doerr i 10 còpies of Me Before You by Jojo Moyes, que són els clubs d’abril i maig.

Des de l’organització del Club estem molt contents perquè és un esdeveniment que prové del propi club i perquè dona sentit al projecte. Aquest any han participat un total de 23 persones. Hem comprat quantitats no iguals de llibres donat que a les Biblioteques ja existien exemplars d’aquests llibres però més d’un que de l’altres. Per tant, ara hi ha dos títols més disponibles per a altres usuaris i altres clubs d’arreu del país.

All the Light We Cannot See ens ha agradat molt i li hem donat un 9 sobre 10. Esperem que Me Before You ens agradi tant o més i que hi hagi molts més anys de BookClub i moltes més Donacions.

Des de l’organització volem agrair als membres (tots han participat) de tot cor. Converteix la nostra feina en un plaer i ens emociona.

Llegeix més sobre les donacions (en anglès).

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *