Donació BookClub 2020

posted in: donation | 0

L’any 2020 ha estat un any estrany per tots. Al BookClubTDB (club de lectura en anglès) de la Biblioteca Mestra Maria Antònia de Torredembarra, també hem hagut d’ajustar-nos. Per una banda, fent les tertúlies online, sense poder compartir el te, com tenim la costum. Però, també, hem hagut de posposar la nostra donació anual, la 8a donació que fem.

Some of the participant members of the 2020 BookClubTDB Donation
Alguns dels membres participants a la Donació BookClubTDB 2020.

Pels clubs de septembre i octubre, en comptes de ser la Biblioteca qui subministra el llibre als usuaris, són els propis membres del Club que compren el llibre i, després de llegir-lo, el donen a la Biblioteca per a què altres usuaris o altres clubs de lectura de la Xarxa de Biblioteques de Catalunya puguin programar-lo.

Aquestes donacions van començar el 2012 quan una membre del club va tenir la idea de fer una donació com a agraïment a la Biblioteca pel servei prestat. Aquesta idea va ser molt ben rebuda i ja en portem 8!

  • El 2012 vam aprofitar l’any Dickens i vam llegir 12 obres diferents de l’autor.
  • El 2013 vam fer la donació d’11 exemplars de Fahrenheit 451 de Ray Bradbury, per tal de seguir el cicle de narratives utòpiques.
  • El 2014 va ser el torn de The Rainbow de DH Lawrence, amb 15 exemplars, un clàssic modern.
  • El 2016 vam participar amb 15 exemplars de The Girl on the Train de Paula Hawkins, un best seller del que es va parlar molt.
  • El 2017 vam participat amb 23 exemplar de To Kill a Mockingbird de Harper Lee, amb la intenció de llegir, l’any següent, Go Set a Watchman, que ja existia al catàleg de lots per a clubs de CePSE (Central de Prèstecs i Serveis Especials).
  • El 2018, per primer cop, vam decidir comprar dos llibres, ja que ens quedaven ben pocs llibres disponibles. Vam donar 10 còpies de cada: The Vegetarian by Han Kang i The Secret River by Kate Grenville, sent totes dues novel·les escrites per dones i la segona per una australiana i amb una història que succeeix en aquest país, al que no havíem viatjat encara amb les nostres lectures.
  • El 2019, vam seguir amb la idea de fer una doble donació i vam comprar 12 còpies de All the Light We Cannot See by Anthony Doerr i 10 còpies of Me Before You by Jojo Moyes, la diferència en quantitat donada la existència de còpies a la Xarxa.
  • El 2020, ja instaurada la doble donació, hem comprat 15 còpies de Girl, Woman, Other de Bernardine Evaristo i de Bad Magic de AM Stirling.

Des de l’organització del Club estem molt contents perquè és un esdeveniment que prové del propi club i dona sentit al projecte. Aquest any han participat un total de 30 membres, alguns que viuen a la nostra vila o als voltants, altres que participen en la distància des de Sudàfrica o Austràlia.

Ara hi ha dos títols més disponibles per a altres usuaris i altres clubs d’arreu del país. Tots dos llibres ens han agradat molt i els hem puntuat amb un 8 i un 7 sobre 10, respectivament. Continuem amb les lectures en línia i esperem que hi hagi molts més anys de BookClub i moltes més Donacions.

Des de l’organització volem agrair als membres de tot cor. Converteix la nostra feina en un plaer i ens emociona.

Llegeix més sobre les donacions (en anglès).

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *